Usein kysyttyjä kysymyksiä investointilaskennasta

 

Tällä sivulle on koottu yleisimpiä Investointilaskelmasta esitettyjä kysymyksiä ja vastaukset niihin. Jos sinulla on mielessä kysymys, johon ei löydy vastausta, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseeni aleksi.rasanen (8) tuottola.fi

 

Kysymys:
Huomioiko laskelma investoinnin jäännösarvon?

Vastaus:
Kyllä, voit lisätä jäännösarvon suoraan haluamallesi vuodelle lisätuloksi.

 

Kysymys:
Onko laskelmamallissa huomioitu pääoman kustannukset?

Vastaus:
Kyllä, voit syöttää tuottovaatimukseksi haluamasi korkoprosentin vapaasti.

 

Kysymys:
Onko laskelmamallissa huomioitu poistot?

Vastaus:
Poistoja ei ole huomioitu, koska ne ovat vain kirjanpidollinen erä. Poistot eivät vaikuta investoinnin kannattavuuteen mitenkään.

 

Kysymys:
Ottaako laskelma huomioon rahan aika-arvon? Eli jos minulla on tiedossa paljonko kassavirtaa muodostuu vaikkapa vuonna 2020, voinko käyttää samoja lukuja laskelman loppuvuosille aina 2027 asti? Eli diskonttaako laskuri automaattisesti, vai pitääkö käyttäjän tehdä se itse?

Vastaus:
Laskuri huomioi rahan aika-arvon automaattisesti, käyttäjän ei tarvitse erikseen diskonttailla mitään. Diskonttokorkona käytetään käyttäjän syöttämää tuottovaatimusta.

 

Kysymys:
Toimiiko Investointilaskelma Libre-Officella / OpenOfficella? Käytössäni on vain Linux, joten Excel on minulle hiukan hankala.

Vastaus:
Linux ei ole minulle tuttu, joten en ole varma laskurin toimivuudesta. Mutta kokeile. Jos et saa laskuria pelittämään, palautan rahasi takaisin 30 päivän 100% tyytyväisyystakuun mukaisesti.

 

Kysymys:
Kuinka nopeasti saan investointilaskelman, jos maksan sen tänään verkkopankissa?

Vastaus:
Kun suoritat maksun verkkopankkitunnuksilla Holvi-maksupalvelun kautta, lähetän Investointilaskelman sinulle sähköpostitse seuraavana arkipäivänä. Jos suoritat maksun tavallisena tilisiirtona, lähetän laskelman kun suoritus on kirjautunut yritykseni pankkitilille.

 

Kysymys:
Miten saan ladattua laskelman?

Vastaus:
Lähetän .xls-muotoisen Investointilaskelman sinulle sähköpostitse.

 

Kysymys:
Miten voin muuttaa investoinnin takaisinmaksuaikaa? Meillä joissain tapauksissa käytetään aikana 15 tai 20 vuotta.

Vastaus:
Taulukon perusversio on tehty enintään 10 vuoden pituisille hankkeille. Investointilaskelmasta on saatavilla myös 25 vuoden sekä 50 vuoden versiot pidemmälle ajanjaksolle ulottuvien hankkeiden suunnitteluun.

 

Kysymys:
Haluan laskelman käyttöön yrityksessäni useammalle kuin yhdelle käyttäjälle. Onnistuuko tämä?

Vastaus:
Totta kai! Lähetä minulle sähköpostitse lista henkilöiden nimistä, joiden käyttöön investointilaskelma tulee. Jos käyttäjiä on samassa yrityksessä 10 tai enemmän, teen sinulle tarjouksen määräalennuksen kanssa.

 

Kysymys:
Onko exceliä mahdollista saada englanninkielisenä?

Vastaus:
Kyllä, laskelmasta on saatavilla myös englanninkielinen versio.

 

Kysymys:
Teen opinnäytetyönä liiketoimintasuunnitelmaa aloittavalle / pitkään toimineelle yritykselle. Minun pitää tehdä erilaisia laskelmia liiketoimintasuunnitelmaan, joista yksi on investointilaskelma. Voinka saada Investointilaskelman käyttööni ilmaiseksi?

Vastaus:
Ilmaisia lounaita ei ole olemassa. Jos sinulla ei ole rahaa, pyydä toimeksiantajaasi ostamaan laskelma käyttöösi.

 

Kysymys:
Voinko kokeilla ohjelmaa ensin ja maksaa sen jälkeen?

Vastaus:
Maksutapana on vain ennakkomaksu, koska en tiedä mitään ikävämpää hommaa kuin saatavien karhuaminen. Homma toimii niin, että lähetän ohjelman sinulle, kun maksu on kirjautunut tilausjärjelmääni / yritykseni pankkitilille. Sen jälkeen sinulla on 30 päivää aikaa kokeilla ohjelmaa. Jos mistä syystä tahansa et ole tyytyväinen, palautan rahasi.

 

Kysymys:
Esittelen laskelmia sijoittajille / rahoittajille / pankinjohtajalle / johtoryhmälle / halliukselle, joten haluaisin piilottaa ohjetekstin, lisenssinumeron ym. Onnistuuko tämä?

Vastaus:
Otsaketietojen piilotus ei Investointilaskelman perusversiossa ikävä kyllä ole mahdollista, mutta laskelmia kehtaa aivan varmasti esitellä myös niiden kanssa. Jos haluat laskelmasta yritysilmeenne mukaisen ”white label” -version, ota yhteyttä niin keskustellaan tilanteestasi tarkemmin. Teen räätälöinnistä sen jälkeen sinulle tarjouksen (alkaen 5.000 euroa + alv).

 

Kysymys:
Miten rahat takaisin -takuu käytännössä toimii?

Vastaus:
Jos et ole tyytyväinen laskelmaan, lähetä tilinumerosi (IBAN-muodossa + BIC-koodi) niin palautan rahat tilillesi.

 

Klikkaa tästä takaisin investointilaskelman esittelysivulle. Jos olet valmis hankkimaan laskelman käyttöösi samantien, klikkaa suoraan Holvi-maksupalveluun.

Jos et löytänyt vastaus tältä sivulta, lähetä minulle sähköpostia. Vastaan mielelläni kysymyksiisi.

Ystävällisin terveisin,
Aleksi
Aleksi Räsänen
Suomen Tuottola Oy
aleksi.rasanen@tuottola.fi
o45 331 948o