Miten vertailla erilaisia investointimahdollisuuksia ja tehdä varmasti paras päätös helposti ja nopeasti?

 

Investointilaskelma on selkeä Excel-taulukko, jonka avulla arvioit investoinnin kannattavuuden luotettavasti ja valitset vaihtoehdon, jonka tuotto on suurin.

 

Oletko joskus suunnitellut jotain suurempaa yksittäistä hankintaa itsellesi tai yrityksellesi? Oletko tehnyt kannattavuuslaskelmia ruutupaperille tai Exceliin? Tai oletko myynyt asiakkaille investointihyödykkeitä ja yrittänyt perustella hankinnan kannattavuutta heille?

Investointilaskelma tarjoaa fiksun ratkaisun näihin tilanteisiin. Katso alla olevalta videolta esimerkki ja lataa ohjelma käyttöösi välittömästi.

 

Katso esimerkki videolta

Video on alussa vähän epätarkka, mutta laatu paranee noin 20 sekunnin kohdalla.

 

Ohjelman hyödyt

Teet hyviä investointipäätöksiä
Investoinnin kannattavuuden luotettava arviointi on todella helppoa ja nopeaa
Vaihtoehtoisten investointiprojektien vertailu ja järjestäminen kannattavuuden mukaan onnistuu käden käänteessä
Säästät valtavasti työaikaa muihin laskentamenetelmiin verrattuna
Näet grafiikasta vuosittaiset kassavirrat yhdellä silmäyksellä
Laskelma on niin yksinkertainen, että myös anoppisi ymmärtää sen idean ja saa selkeän kuvan investoinnin kannattavuudesta

 

Investointilaskelman avulla sinun on mahdollista pienentää investointeihin liittyvää riskiä ja epävarmuuttaa. Kun tiedät tehneesi päätöksen luotettavien laskelmien perusteella, voit olla levollisin mielin ja nukkua yösi rauhassa.

Lataa ohjelma ja totea hyödyt itse.

 

Tilaa nyt

 

Kenelle Investointilaskelma sopii?

Investointilaskelma sopii erinomaisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, investointihyödykkeiden myyjille sekä yritystoiminnan aloittamista harkitseville. Suuret yritykset tarvitsevat järeämmät työkalut ja laskelmat, joita voivat analysoida ja pyörittää palavereissaan.

Investointilaskelmaa käyttävät muun muassa:

 • toimitusjohtajat
 • yrittäjät
 • talousjohtajat ja talouspäälliköt
 • tekniset johtajat ja projektipäälliköt
 • tuotantojohtajat
 • controllerit
 • kirjanpitäjät
 • myyntipäälliköt ja myyntineuvottelijat

Taulukko on tehty niin yksinkertaiseksi kuin ikinä mahdollista. Tulosten ymmärtämiseksi ei tarvitse olla yritysrahoituksen asiantuntija tai diplomi-insinööri.

Investointihankkeen kannattavuuden arviointi ei ole rakettitiedettä, vaikka 250 euroa tunnilta laskuttavat liikkeenjohdon konsultit väittäisivät mitä. Asiasta ei kannata tehdä yhtään monimutkaisempaa kuin se on. Itse asiassa kaikki matemaattiset mallit ja laskelmat ovat yksinkertaistuksia todellisuudesta.

 

Miten ohjelma toimii?

Sinun tarvitsee syöttää vain seuraavat lähtötiedot:

 • alkuinvestoinnin suuruus
 • tuottovaatimus
 • arviot vuosittaisista kassavirroista

Ohjelma laskee kolme käytetyintä investoinnin kannattavuutta kuvaavaa mittaria:

Luonnollisesti Investointilaskelma kertoo myös selvällä suomenkielellä onko investointi kannattava vai ei. Lisäksi ohjelma piirtää graafin, josta näkyvät kassavirrat vuosittain ja kumulatiivisesti.

 

Ominaisuudet

Alkuinvestoinnin suuruus
Tuottovaatimus
Tulot vuosittain
Kulut vuosittain
Vuosittaiset kassavirrat
Nettonykyarvo (Net Present Value, NPV)
Sisäinen korkokanta (Internal Rate of Return, IRR)
Takaisinmaksuaika
Grafiikka vuosittain ja kumulatiivisesti
Investointiprojektin pituus 10, 25 tai jopa 50 vuotta
Toimii kaikilla valuutoilla

 

Laitteistovaatimukset

Ohjelma vaatii toimiakseen Open Officen tai MS Excelin version 1997 tai uudemman. Muita vaatimuksia ei ole. Tiedosto on .xls-muotoinen. Investointilaskelma toimii sekä Windows- että Mac-ympäristöissä ilman ongelmia.

 

Kuvaruutukaappaus

Klikkaa suuremmaksi

Investointilaskelma

(Tässä kuvaruutukaappauksessa on ohjelman uusin versio, videolla on vähän vanhempi.)

 

Copyright ja lisenssi

Investointilaskelman jälleenmyynti ja -jakaminen on kielletty. Ohjelman kaikki tekijänoikeudet omistaa Suomen Tuottola Oy. Hintaan sisältyy yksi käyttäjälisenssi. Ohjelmalla tehtyjä investointilaskelmia saa jakaa ainoastaan paperitulosteina, pdf-muodossa ja kuvatiedostoina.

 

Oletko jo vakuuttunut? Lataa tästä:

Tilaa nyt

 

Ketkä käyttävät investointilaskelmaa?

Investointilaskelmaa hyödyntävät jo useat kymmenet yritykset ja organisaatiot erilaisilta toimialoilta. Tässä muutama esimerkki asiakkaistani:

 • Yli 7 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän nostureita valmistavan yrityksen talousjohtaja
 • Rakennusalalla erilaisia projekteja tekevän organisaation talouskoordinaattori
 • Länsi-Suomessa toimivan korkeakoulun talousjohtaja
 • 240 henkilöä työllistävän kaapeleita valmistavan kansainvälisen yrityksen tuotekehitysjohtaja
 • Turkulaisen ERP-ohjelmia ja konsultointia myyvän yrityksen hallituksen puheenjohtaja
 • Paalutuskoneita ja maaporausjärjestelmiä myyvän yrityksen toimitusjohtaja
 • Seinäjoella toimiva 10 kirjanpitäjän tilitoimisto
 • Pohjois-Euroopan johtavan venetekstiileitä valmistavan yrityksen tekninen johtaja
 • Kouvolassa pääkonttoria pitävän teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksia tekevän yrityksen toimitusjohtaja
 • Suomen suurimman luomu ja allergiatuotteiden tukkumyyjän talouspäällikkö

Aivan kuten investointilaskelma on helpottanut näiden ja kaikkien muidenkin asiakkaideni työtä ja elämää, siitä on suuri apu ja hyöty myös sinulle.

 

Mistä kaikki sai alkunsa?

Saatat miettiä, miksi tämä työkalu olisi sinulle sopiva tai ylipäätään antaisi oikeat vastaukset päätöksenteon tueksi. Kysymyksesi on aivan oikeutettu ja ansaitsee vastauksen.

Tein taulukon keväällä 2010 alun perin omaan tarpeeseeni. Halusin arvioida investointimahdollisuuden kannattavuutta ja riskisyyttä sekä tehdä laskelmia vaihtoehtoisista skenaarioista. Totesin, että yksinkertainen Excel-taulukko sopii tähän kaikkein parhaiten. Kesän 2012 aikana kehitin laskelmaa saamani palautteen pohjalta vastaamaan myös muiden tarpeita entistä paremmin. Viimeisin versio on valmistunut huhtikuussa 2018.

Olen vuosien aikana tehnyt paljon erilaisia laskelmia Excelissä. Usein käy niin, että aloitan numeroiden syötön satunnaisessa järjestyksessä tyhjään työkirjaan. Tai en satunnaisessa järjestyksessä, vaan paremminkin siinä järjestyksessä, jossa ajatus juoksee. Lopulta kaavat ja soluviittaukset viuhuvat ympäri taulukkoa ja tuloksena on sen näköinen räpellys, ettei siitä ota selvää enää seuraavana päivänä.

Tämän vuoksi tein Investointilaskelman, joka on selkeä ja looginen. Sen avulla jokaisesta eri investointiprojektista on helppo tehdä yhtenevän näköinen ja muiden laskelmien kanssa vertailukelpoinen laskelma joka ikinen kerta.

Investointilaskelma sopii pienille ja keskisuurille yrityksille, jotka tekevät investointeja koneisiin ja laitteisiin, tuotekehitykseen, myyntikoulutukseen tai vastaaviin "projekteihin". Ja tämä toimialasta tai muista yrityskohtaisista tekijöistä riippumatta. Eurot ja prosentit ovat kaikille samoja.

Jokaisen investointimahdollisuuden kannattavuus on selvitettävissä suhteellisen yksinkertaisilla laskutoimituksilla. Investointilaskelma tekee nämä laskutoimitukset puolestasi aina samalla tavalla ja oikein, ja kertoo vastauksen selvällä suomenkielellä. Joko "Investointi on kannattava" tai "Investointi ei ole kannattava".

 

Minusta

Olen laskentatoimea ja rahoitusta pääaineenani opiskellut kauppatieteiden maisteri. Talous- ja rahoitusmatematiikka sekä investointilaskelmat ovat tulleet minulle opiskeluvuosien aikana erittäin tutuiksi koulun penkillä.

Aleksi

Kokemukseni investointilaskennasta ja yritystoiminnasta ei rajoitu pelkästään teoreettisiin opintoihin. Ensimmäisen firmani perustin vuonna 2007 ja se on tunnettu Joulupukkipalvelu.fi -verkkopalvelusta.

Nykyisessä työssäni tapaan päivittäin taloushallinnon ammattilaisia: talousjohtajia ja -päälliköitä, kirjanpitäjiä ja tilitoimistoyrittäjiä. Useat heistä ovat nostaneet keskusteluissamme esille pienille ja keskisuurille yrityksille suunnattujen yksinkertaisten työkalujen puutteen. Investointilaskelma helpottaa heidän arkeaan valtavasti ja se tekee saman myös sinulle.

Investointilaskelma on käyttövalmis työkalu investointiprojektien kannattavuuden arviointiin. Lataa moneen kertaan mietitty ja viimeistelty Investointilaskelma omaan käyttöösi välittömästi. Aloita lataus, klikkaa "Tilaa nyt" -painiketta.

Tilaa nyt

 

Ota Investointilaskelma heti käyttöön

Lataa Investointilaskelma tältä istumalta. Saat erinomaisen työkalun investointiprojektien kannattavuuslaskentaan todella edullisesti. Ohjelma maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin hyvillä investointipäätöksillä, joita tulet ohjelman avulla tekemään. Samalla säästät valtavasti työaikaa muihin laskentamenetelmiin verrattuna.

Lisäksi saat täyden 30 päivän tyytyväisyystakuun. Näin ollen sinulla ei ole pienintäkään riskiä huonon hankinnan tekemisestä. Jos et mistä tahansa syystä ole tyytyväinen Investointilaskelmaan, saat rahasi 100 prosenttisesti takaisin ilman kysymyksiä. Voit siis huoletta ladata Investointilaskelman ja varmistua siitä, että se on sinulle hyödyllinen työkalu ja toimii moitteettomasti.

 

Miten lataus ja maksu tapahtuvat?

Lähetän Investointilaskelman sinulle sähköpostin liitetiedostona 24 tunnin sisällä maksun kirjautumisesta tilausjärjestelmääni.

Voit suorittaa maksun haluamallasi tavalla seuraavista vaihtoehdoista:

1. Seuraavien pankkien verkkomaksuna: Nordea, Danske Bank, LähiTapiola, Osuuspankki, Handelsbanken, Aktia, Säästöpankki ja S-Pankki. Maksu tapahtuu Holvi Payment Services Oy:n tarjoaman verkkomaksujärjestelmän kautta. Holvi hyväksyy myös Visa- ja MasterCard-luottokorttimaksut.

2. Perinteinen tilisiirto yritykseni Suomen Tuottola Oy:n (Y-tunnus 2327421-5) pankkitilille.

 

Mitä investointilaskelma maksaa?

Aivan ensimmäiseksi minun on kerrottava sinulle, että:

Investointilaskelma tienaa sinulle hintansa moninkertaisesti takaisin jo suunnitellessasi ensimmäistä investointiprojektiasi.

Jos voit tienata laskelman avulla 10.000 € tai 20.000 €, maksat siitä varmaan mielelläsi 1.000 tai 2.000 euroa? Hinnalla ei pitäisi olla kovin paljon väliä niin kauan kuin se on kohtuuden rajoissa, eikö niin?

Työstin Investointilaskelman ensimmäistä versiota yhteensä kaksi työpäivää eli noin 15 tuntia. 150 euron tuntiveloituksella laskelman hinnaksi tulisi 2.250 euroa. Tämän jälkeen olen tehnyt tuotteeseen lukuisia pieniä muutoksia ja lisäyksiä, joiden ansiosta se on nyt viimeistelty ja toimii ongelmitta.

Ja sitten se hinta.

Investointilaskelmasta on saatavilla kolme eri versiota. Valitse näistä se, joka soveltuu sinulle ja suunnitteilla olevalle investoinnillesi parhaiten:

 • enintään 10 vuoden investointihankkeille, 199 € 147 € (+alv)
 • aina 25 vuoden pituisiin investointihankeisiin asti, 299 € 197 € (+alv)
 • jopa 50 vuoden pituisille investointihankeille, 399 € 297 € (+alv)

Saat Investointilaskelman ikiomaksesi yllä mainitulla summalla. Voit käyttää sitä investointien kannattavuuslaskentaan ja suunnitteluun nyt ja aina. Tehtävien laskelmien määrällä ei ole ylärajaa. Vuotuisia ylläpitomaksuja ei ole kuten ei muitakaan piilokuluja.

Saatat olla todellinen Excel-velho ja rahoitusmatematiikan ekspertti. Voit ainakin teoriassa osata rakentaa vastaavan laskelman itse. Mieti kuitenkin kaksi kertaa ennen kuin ryhdyt siihen urakkaan. Jos tuntipalkkasi sivukuluineen ja muine lisineen on 50 euroa, sinulla on vain muutama tunti aikaa askarrella oma versiosi Investointilaskelmasta. Tässä ajassa et pääse alkua pidemmälle. Älä keksi pyörää uudestaan, vaan käytä aikasi tuottavampaan työhön.

Lisäksi annan ohjelmalle 30 päivän 100 % rahat takaisin -tyytyväisyystakuun. Kyllä, luit oikein. Jos mistä tahansa syystä et ole täysin tyytyväinen, saat rahasi takaisin. Ei kysymyksiä, ei selittelyitä tai mitään muutakaan.

Vaikuttaako tarjous mielestäsi liian hyvältä ollakseen totta? Olen tosissani. Käytä tilaisuus hyväksesi ja hanki Investointilaskelma itsellesi nyt. Saat sen seuraavana työpäivänä sähköpostiisi. Voit käyttää sitä kaikkiin investointihankkeisiisi nyt ja jatkossa ilman vuotuisia ylläpito- tai päivitysmaksuja.

Saattaa olla, että nostan hintoja jossain vaiheessa, ehkä piankin. Suosittelen sinua toimimaan nopeasti.

Lataa Investointilaskelma. Klikkaa "Tilaa nyt" -painiketta!

Tilaa nyt

 

Onko mielessäsi vielä jokin kysymys, johon et löytänyt vastausta? Katso usein kysytyt kysymykset.

 

Ystävällisin terveisin,
Aleksi
Aleksi Räsänen
Suomen Tuottola Oy
aleksi.rasanen@tuottola.fi
o45 331 948o

 

tyytyväisyystakuu P.S. Muista 100 prosentin rahat takaisin -takuu. Jos mistä tahansa syystä et ole täysin tyytyväinen, saat rahasi takaisin. Sinulla ei ole mitään menetettävää. Lataa heti ja kokeile Investointilaskelmaa täysin vapaasti ja ilman riskiä 30 päivän ajan.